• štvrtok, 2. novembra 2017
  • Eindhoven
 

400 nových vozidiel DAF CF a XF pre spoločnosť Révész Group

Popredná maďarská dopravná spoločnosť Révész Group uvádza do prevádzky 400 nových vozidiel DAF CF a XF. Po porovnaní vozidiel rôznych výrobcov zistila značku DAF najlepšiu, pokiaľ ide o celkové náklady na kúpi a prevádzku vozidiel.

 
DAF XF for Revesz
Popredná maďarská dopravná spoločnosť Révész Group uvádza do prevádzky 400 nových vozidiel DAF CF a XF. Po porovnaní vozidiel rôznych výrobcov zistila značku DAF najlepšiu, pokiaľ ide o celkové náklady na kúpi a prevádzku vozidiel.
 

Spoločnosť Révész Group sa v priebehu rokov stala poprednou prepravnou spoločnosťou a poskytuje svojim zákazníkom veľkoobjemovú, cisternovú a všeobecnú prepravu a takisto logistiku so špecializáciou na rizikový tovar a chemické látky. Spoločnosť Révész Group v súčasnosti prevádzkuje vozový park s viac ako 450 vozidlami.

 Za rozhodnutím kúpiť 400 nových vozidiel DAF CF a XF počas nasledujúcich 12 mesiacov stojí vynikajúca úspora paliva dosiahnutá v rozsiahlom porovnávacom teste, počas ktorého vozidlá prešli trasu dlhšiu ako 3 500 kilometrov, z Holandska do Maďarska a späť. Test preukázal, že nový model DAF XF dokáže v porovnaní so svojim (už tak mimoriadne hospodárnym) predchodcom dosiahnuť úsporu paliva najmenej 7 %.

Vedľa skvelých vlastností viedli spoločnosť Révész Group k voľbe nového modelu DAF CF a XF aj iné dôvody. „Prvé nové ťahače odviezli z výrobného závodu DAF v Holandsku naši samotní vodiči – a boli veľmi nadšení vynikajúcou charakteristikou motora, mohutným krútiacim momentom motora a celkovými jazdnými vlastnosťami,“ doplnil Zoltán Sipos, generálny riaditeľ spoločnosti Lerton Trans Ltd, ktorá je súčasťou skupiny spoločností Révész Group. „To je pre nás veľmi dôležité, pretože chceme svojim vodičom poskytnúť najvyššie možné pohodlie.“

„V súčasnosti tvoria náš vozový park hlavne vozidlá DAF CF, pretože majú nízku pohotovostnú hmotnosť a vysoké užitočné zaťaženie, čo je pri cisternovej a veľkoobjemovej preprave kľúčové. V týchto prepravách záleží na každom kilogramu,“ uviedol Gábor Maczkó, generálny riaditeľ spoločnosti Révész Trans Ltd. „Teraz, keď značka DAF výrazne znížila pohotovostnú hmotnosť u svojho špičkového modelu, rozhodli sme sa prejsť na model XF Super Space Cab. Ten našim vodičom ponúkne bezkonkurenčný priestor a pohodlie a my ako spoločnosť budeme ťažiť z vynikajúcej spotreby paliva v kategórii ťahačov na diaľkovú prepravu a tiež z celkovej efektivity prepravy.“

Prvá séria 180 nových vozidiel DAF CF a XF bude spoločnosti Révész Group dodaná v nadchádzajúcich týždňoch, pričom ďalších 220 vozidiel bude nasledovať budúci rok.


 
 
 

Kontakty pre tlač

Ste novinár? Ak chcete získať bližšie informácie o našej spoločnosti, produktoch a službách, prípadne o čomkoľvek inom, obráťte sa na nás.

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel.: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com